Nyheder

Tænkedagen 2018

Tænkedagen 2018
 Spejdere i verden

Hvert år, den 22. februar fejres Tænkedag af spejdere over hele verden. Tænkedag er den dag hvor Robert og Olave Baden
Powell begge havde fødselsdag. Robert Baden Powell startede spejderbevægelsen i 1907, og blev senere Verdensspejderchef. Hans kone Olave overtog senere pigespejderbevægelsen, og sammen var de Verdensspejderchefer til de døde. Sidenhen har spejderbevægelsen spredt sig over hele verden, og vi er nu mere end 28 millioner spejdere i spredt rundt i hele verden.

Hvert år sendte spejdere en masse breve til Robert og Olave på deres fødselsdag. De opfordrede i stedet for spejderne til at indsamle pengene i stedet for at sende de breve. Pengene skulle således bruges på velgørenhed og opstart af nye spejdergrupper rundt om i verden. Derfor er det nu tradition, at hver spejder giver 2kr. pr. påbegyndt spejder år. Derfor skal I huske at medbringe penge til tænkedag. Pengene vil blive doneret til et godt formål.

 

Tænkedag bliver nu brugt på at mines spejdernes stiftere. Tænkedag er også en mulighed for at tale om værdier, oplevelser og alt det, der er med til at gøre os til en del af det store, globale spejderfællesskab rundt om i verden

I år er temaet Spejdere i verdenen. 
Vi mødes på Stadion alle den 21.februar kl. 16.30 – 18.00 -  hvor vi vil lave aktiviteter som relaterer til at være spejdere i forskellige lande.

Vi slutter dagen af med kage og saftevand.