Struerspejderne

Kontakt

Adresse: 

Stadion Allé 5

7600 Struer

Forside

Struerspejderne

 

At være Blå Spejder!!

At være blå spejder handler om at opleve og skabe kammeratskab i en gruppe, der arrangerer spejderopgaver og afprøver friluftslivet. Spejderlivet er sjovt og udfordrende, når man er sammen om f.eks. at vandre, bygge lejr, spille teater eller danse.
At være blå spejder handler også om at lære tage ansvar for sig selv og over for kammeraterne. Det er altid udfordrende, når man bestiger et bjerg, rappeller ned ad vægge, eller når man skal bakke hinanden op, fordi hele gruppen får våde og kolde fødder under et naturskønt hejk.  Det er derfor spejdere følges ad.

Når vi i spejderbevægelsen taler meget om kammeratskab, så er det ikke helt tilfældigt.
Det giver oplevelser og kammeratskab at være del af en spejdergruppe. I Det Danske Spejderkorps skabes der nye og langvarige venskaber, hver gang en generation af spejdere starter.
Hos de blå spejdere har vi et patruljesystem, hvor man fra den første dag som spejder bliver tilknyttet én patrulje i gruppen. Patruljen følges ad år efter år i tykt og tyndt, på tur efter tur og lejr efter lejr…

Spejderhytten er alle spejderes faste base, hvor man mødes til det ugentlige spejdermøde. Naturen er dog rammen om langt de fleste af vores aktiviteter.
Spejderne lærer at bruge deres evner og kræfter i naturens omgivelser med respekt for planter og dyr, og de kræfter naturen selv besidder. Arbejdet i og med naturen giver udfordringer, der udvikler den enkelte spejder og styrker kammeratskabet.

Spejderne udforsker deres egne grænser gennem oplevelser og friluftsliv, og nogle gange flytter grænserne.
Som spejdere har vi medbestemmelse over de aktiviteter, vi kaster os ud i, men hos os giver indflydelse også ansvar – for din egen udvikling og faktisk også for de andres.

Kammeratskabet, ansvaret og udfordringerne giver styrke og selvtillid, der kan bruges i mange andre sammenhænge, når man tager imod og løser nye udfordringer.

 

 I Struerspejderne  lægger Vi vægt på, at opleve og skabe dette kammeratskab i en gruppe, der arrangerer spejderopgaver og afprøver friluftslivet. Det handler også om, at lære at tage ansvar for den enkelte spejder, og over for kammeraterne. 

Som spejder, i Struerspejderne, er, at mødes som ligeværdige kammerater. Her handler det ikke om at vinde eller være "bedst" - men om at være sig selv. Som spejder får man masser af frisk luft og gode naturoplevelser.
I Struerspejderne er naturen rammen om langt de fleste af vore aktiviteter. Arbejdet i og med naturen giver udfordringer, der udvikler den enkelte spejder, og styrker kammeratskabet